OPHEUSDEN – Het Agro Business Centre in Opheusden krijgt er een nieuwe bewoner bij. Agro De Arend uit Kesteren verhuist naar het nieuwe ABC-terrein in de oksel van de A15. Het bedrijf in materialen voor de laanboomteelt komt naast het toekomstige laanboomcentrum. Het is daarmee naast Damcon, Kegelaar en Van Tuijl de vierde onderneming die er neerstrijkt.

Woensdag tekenen De Arend en de gemeente Neder-Betuwe de overeenkomst. Het huidige bedrijf aan de Tielsestraat wordt verkocht, zegt wethouder Hans Keuken. Wat er met het witte pand langs de weg gebeurt, kan hij niet zeggen. Boom & Vrucht was ooit het onderkomen van het ministerie van Landbouw en Visserij. ,,Het is geen gemeentelijk monument, maar wel een bijzonder pand. We willen graag dat in ieder geval de contouren van het gebouw terugkomen.”

Het ABC-terrein moet van Opheusden hét laanboomcentrum van Europa maken. Hier verzamelen zich ondernemingen rond de laanboomteelt, terwijl in het laanboomcentrum gasten worden ontvangen en onderzoek wordt gedaan.

Bron: Gelderlander.nl